INTERVENTII NON INVAZIVE

Himenoplastie

HIMENOPLASTIA

Himenoplastia este o procedură chirurgicală care se realizează pentru a reface himenul rupt. Himenul, în multe culturi, este un simbol al puritatii, al castității. Științific vorbind, această membrană subțire are rolul de a proteja vaginul de infecții. Himenul este considerat un simbol al virginității și, din motive culturale și religioase, poate fi un factor important într-o nouă căsătorie. De asemenea, există și unele femei care se nasc fără această membrană.

Refacerea virginității se poate realiza în două moduri.

În situația în care mai există fragmente de himen, acestea pot fi cusute la loc.

Însă, dacă aceste fragmente nu sunt prezente, membrana va fi refăcută cu țesut vaginal propriu. Odată ce himenul a fost reconstruit, se poate interveni și asupra pereților vaginali prin îngustarea acestora. În urma acestei metode vor aparea sângerari și disconfort în momentul când acesta se va rupe din nou.

În general himenoplastia este o operație sigură, însă este important să vă alegeți medicul potrivit, cu care să vă simțiți confortabil și care are deja experiență în această procedură.

Ce presupune procedura de himenoplastie

Primul pas pe care îl veți face este de a vă consulta cu medicul dumneavoastră despre această operație și despre așteptările pe care le aveți.

Dr. Pascal vă va furniza informațiile necesare, împreună cu o serie de instrucțiuni de care să țineți cont înainte de procedură.

Tehnica simplă – Dacă mai există fragmente de himen acestea pot fi suturate împreună. Vi se va administra un anestezic local sau general pentru a nu simți durerea și disconfortul. Chirurgul estetician va putea coase părțile rupte cu fire resolbabile. Această procedură nu durează mai mult de 30 – 40 minute și se poate efectua fără internare.

Tehnica Alloplant – Această tehnică este utilizată atunci când fragmentele nu pot fi cusute împreună. Chirurgul va insera un biomaterial în vagin, iar acest material va funcționa ca himenul. Această procedură durează aproximativ două ore și veți fi sub anestezie locală.

Reconstrucția himenului – Prin această tehnică, chirurgul reconstruiește himenul folosind țesut din pereții vaginului. În funcție de fiecare caz, există posibilitatea ca Dr. Pascal să va recomande abstinența sexuală cu cel puțin 3 luni înainte de intervenție.

Cine poate apela la himenoplastie

Motivele pentru care femeile își doresc această intervenție sunt diferite, unele țin de motive religioase și altele de cele culturale. Refacerea virginității înainte de căsătorie reprezintă un motiv des întâlnit, însă și din cauza altor motive decât actul sexual, cum ar fi exercițiul energic sau introducerea tamponului, activități sportive, solicitante, în urma cărora himenul devine sfâșiat sau rupt, iar femeile doresc reconstruirea himenului lor.

Cine nu este eligibil pentru himenoplastie

Femeile care au avut boli venerice sau care au cancer genital nu pot apela la această intervenție chirurgicală.

În urma intervenției pot apărea și unele efecte secundare, precum:

-disconfort creat de durere;

-hematoame și sângerare;

-decolorarea himenului;

-amorțirea zonei.

Acestea pot fi efecte secundare minore, dar Dr. Pascal va avea grijă sa vă reducă disconfortul prin recomandarea unui tratament.

Recomandări post-operatorii

În primele 48-72 de ore exista posibilitatea să întâmpinați un anumit disconfort. Procesul de vindecare durează aproximativ 6 săptămâni. De obicei, puteți merge acasă la scurt timp după procedură, dar trebuie să vă abțineți de la activități sexuale aproximativ 8 săptămâni, să evitați lenjeria strânsă și să evitați să folosiți tampoane timp de cel puțin 4 până la 6 săptămâni.

Zona trebuie menținută curată și vi se va prescrie antibiotice pentru prevenirea infecției.

Multe femei sunt foarte satisfacute de rezultatele procedurii, mai ales că este o procedură cu riscuri relativ scăzute. Riscurile rare care pot aparea pot fi sângerare, infecție și durere în timpul actului sexual, dar acestea sunt ușor de atenuat cu diverse medicamente.

CERE OFERTA

  Cum doriți să fiți contactat/a?
  PRETURI

  SERVICII
  PRETURI
  Consultatie Online
  50 €
  Consultatie
  60 €
  Consultatie regim de urgenta
  150 €
  Himenoplastie
  De la 900 €
  Labioplastie
  De la 1200 €
  Ingrosarea penisului
  900 – 2500 €

  Dr. Dameh Pascal