Blefaroplastia

Blefaroplastia este cel mai frecvent tip de chirurgie estetică a pleoapelor. Se realizează pentru corectarea pungilor și pentru îndepărtarea excesului de piele de pe pleoapele inferioare și superioare.

Când se efectuează?

Majoritatea operațiilor de blefaroplastie sunt efectuate pentru a îndepărta pungile de sub ochi, care apar de obicei odată cu vârsta, din cauze congenitale sau care sunt asociate cu boli renale sau cardiace . În cadrul procedurii, pielea din jurul ochilor este întinsă și grăsimea este eliminată. O alta cauza este reprezentata de pielea și mușchii pleoapei care se relaxează,  ceea ce face ca fața să pară îmbătrânită și obosită; acest lucru este corectat, în general, în scopuri cosmetice. Căderea  pleoapelor superioare poate de asemenea să interfereze cu vederea. În acest caz, se poate efectua o blefaroplastie pentru îmbunătățirea vederii periferice a pacientului.

Cum se realizează?

Operația acționează asupra pleoapelor pentru a elibera și îndepărta excesul de piele și a strânge mușchiul orbicularis, precum și pentru a îndepărta excesul de grăsime, dacă este necesar, și pentru a îndepărta pungile pleoapelor.

Intervenția durează 1-2 ore și poate fi realizată cu anestezie locală sau generală (în general dacă se operează ambele pleoape sau se asociază cu alte proceduri). De regulă nu necesită spitalizare!

Operația chirurgicală a pleoapelor poate diferi complet de la o persoana la alta. In urma procedurii aspectul feței este considerabil imbunatatit, fiind corectate pleoapele căzute, denumite popular ‘pungile’ de sub ochi, muschii sunt repoziționati, depozitele de  grăsime  sunt redistribuite și când este cazul se realizeaza excizarea excesului de grăsime.

In cadrul procedurii de blefaroplastia se pot trata sprâncenele cazute prin ridicarea acestora, dar  poate fi asociata si cu alte proceduri care au ca scop redarea unui aspect mai tanar.

CINE POATE EFECTUA INTERVENȚIA?

Persoane adulte, bărbați sau femei.
De preferat nefumători.
Persoane sănătoase ce nu au boli cu risc vital sau alte afecțiuni ce interferează cu procesul vindecării.

PENTRU CE PACIENȚI NU SE INDICĂ INTERVENȚIA?

Pacienți care au  boli ale ochilor de tipul glaucom, ochi uscați, desprindere de retină.
Afecțiuni tiroidiene: boala Graves, hiper sau hipotiroidia.
Alte boli cardiovasculare, hipertensiune arterială sau alte afecțiuni ale sistemului circulator.
Diabet.

ÎNAINTE ȘI DUPĂ BLEFAROPLASTIE

Primul pas important este consultația cu Doctorul Pascal Dameh. Acesta  vă va informa cum decurge operația și vă da un set se îndrumări cu privire la:

Anumite medicamente care vor trebui evitate (anticoagulantele)

Doamnelor li se recomandă să nu facă operația când sunt în perioada menstruală.

Trebuie să aveți un set de analize medicale : analize de sânge preoperatorii, ecografii, EKG,  considerate relevante de la o pacientă la alta.

În ziua intervenției chirurgicale nu consumați lichide cu 2 ore înainte și nu mâncați cu 6 ore înainte de operație.

In cadrul consultatiei sunt evaluate cu atentie datele dvs., dar si asteptarile pe care le aveti in urma procedurii, astfel incat rezultatul sa fie cel dorit de dvs.

După realizarea procedurii se va aplica la nivelul ochilor un unguent și comprese reci, pentru reducerea umflarii si invinetirii zonei.

Post operator veti primiindicații cu privire la tratamentul pe care trebuie sa il urmati pentru prevenirea infecției sau inflamarea exagerată a zonei operate.

PROCESUL DE VINDECARE DUPĂ OPERAȚIA PLEOAPELOR

Umflaturile, precum si zonele cu echimoze (vanatai) accentuate periorbital se vor diminua treptat.

In prima saptamana dupa operatie vi se va recomanda să păstrați poziția capului mai sus decât corpul.

Trebuie să vă protejați ochii de lumină puternică sau vânt prin purtarea unor ochelari de soare.

Inciziile se vindecă în 5-10 zile. Materialul de sutură se suprimă la 5 zile după intervenție,  în general.

Abia după această etapă se poate începe folosirea fardurilor pentru a camufla liniile de incizie.

Rezultatele finale apar la mai multe săptămâni postoperator fiind de lunga durata.

IMPORTANT

 Purtarea ochelarilor de soare  cu protecție UV în permanență ajută la păstrarea rezultatelor pe perioade lungi de timp.

facebook-squareyoutube-playinstagram
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram