Himenoplastie

Himenoplastia este o procedură chirurgicală care se realizează pentru a reface himenul rupt. Himenul în multe culturi este un simbol al puritatii, al castității. Științific vorbind, aceasta membrana subțire are rolul de a proteja vaginul de infecții. Himenul este considerat un simbol al virginității și din motive culturale și religioase poate fi un factor important într-o nouă căsătorie. De asemenea, există și  unele femei care se nasc fără această membrană.
 
 Refacerea virginității se poate realiza în două moduri.

 In situatia in care mai există fragmente de  himen acestea pot fi cusute la loc.

 

Insa, daca aceste fragmente nu sunt prezente,  membrana va fi refacuta cu țesut vaginal propriu. Odată ce himenul a fost reconstruit, se poate interveni si asupra pereților vaginali prin ingustarea acestora. In urma acestei metode vor aparea sângerari și disconfort în momentul când acesta se va rupe din nou.
 
 În general himenoplastia este o operație sigură, însă este  important să vă alegeți medicul potrivit, cu care să vă simțiți confortabil și care are deja experiență în această procedură.

Ce presupune procedura de himenoplastie

 Primul pas pe care îl veți face este de a vă consulta cu medicul dumneavoastră despre această operație și despre așteptările pe care le aveți. Dr. Pascal vă va furniza informațiile necesare, împreună cu o serie de instrucțiuni de care să țineți cont înainte de procedură.

Tehnica simplă -  Dacă mai există fragmente de himen acestea pot fi suturate împreună. Vi se va administra un anestezic local sau general pentru a nu simți durerea și disconfortul. Chirurgul estetician va putea coase părțile rupte cu fire resolbabile.  Această procedură nu durează mai mult de 30 – 40 minute și se poate efectua fără internare.

Tehnica Alloplant -  Această tehnică este utilizata atunci când fragmentele nu pot fi cusute împreună. Chirurgul va insera un biomaterial în vagin, iar acest material va funcționa ca himenul. Această procedură durează aproximativ două ore și veți fi sub anestezie locală.

Reconstrucția himenului -  Prin aceasta tehnica chirurgul reconstruieste himenul folosind țesut din pereții vaginului. In functie de fiecare caz, exista posibilitatea ca Dr. Pascal sa va recomande  abstinența sexuală cu cel puțin 3 luni înainte de interventie.

Cine poate apela la himenoplastie

Motivele pentru care femeile isi doresc aceasta interventie sunt diferite, unele tin de motive religioase si altele de cele culturale. Refacerea virginității înainte de căsătorie reprezinta un motiv des intalnit, insa si din cauza altor motive decât actul sexual, cum ar fi exercițiul energic sau introducerea tamponului, activități sportive, solicitante, in urma carora himenul devine sfâșiat sau rupt, iar femeile doresc reconstruirea himenului lor.

Cine nu este eligibil pentru himenoplastie

Femeile care au avut boli venerice sau care au cancer genital nu pot apela la această intervenție chirurgicală.

In urma interventiei pot aparea si unele efecte secundare, precum:

Disconfort creat de durere;

Hematoame și sângerare;

Decolorarea himenului;

Amorțirea zonei;

Acestea pot fi efecte secundare minore, dar Dr. Pascal va avea grijă sa vă reducă disconfortul prin recomandarea unui tratament.

Recomandări post-operatorii

In primele 48-72 de ore  exista posibilitatea să întâmpinați un anumit disconfort. Procesul de vindecare durează aproximativ șase săptămâni. De obicei, puteți merge acasă la scurt timp după procedură, dar trebuie să vă abțineți de la activități sexuale aproximativ 8 saptamani, să evitați lenjeria strânsă și să evitați să folosiți tampoane timp de cel puțin 4 până la 6 săptămâni.

Zona trebuie mentinuta curata si vi se va prescrie antibiotice pentru prevenirea infectiei.

 

Multe femei sunt foarte satisfacute de rezultatele procedurii, mai ales că este o procedură relativ scăzută. Riscurile rare care pot aparea pot fi sângerare, infecție și durere în timpul actului sexual, dar acestea sunt ușor de atenuat cu diverse medicamente.

facebook-squareyoutube-playinstagram
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram