Vaginoplastie

In viata unei femei exista mai multi factori precum nasterea si procesul de imbatranire care pot cauza slabirea muschilor vaginului. Pentru multe femei, slabirea muschilor poate duce si la o scadere a placerii sexuale pentru ele insele, dar si pentru partenerii lor.

Vaginoplastia sau întinerirea vaginală este o procedură relativ simpla, care corectează și strâmtează vaginul care și-a pierdut elasticitatea în urma nașterii pe cale naturală sau din cauza îmbătrânirii,  dedicata si femeilor care nu au avut nasteri, dar au vaginul mai larg iar calitatea vietii sexuale este scazuta.

 Chiar dacă atunci când femeia era tânără problemele sexuale nu existau, de-a lungul anilor eslasticitatea țesuturilor se poate schimba, modificând dimensiunea și forma vaginului.

Unul dintre beneficiile procedurii de vaginoplastie consta in faptul ca multe femei consideră că este mai ușor să ajungă la orgasm și să experimenteze o intensitate mai mare a placerii sexuale. Acest lucru le creaza o incredere mai mare femeilor si  se pot simți mai sigure în viata intima.

Vaginoplastia este recomandată pentru femeiele care:

Au născut

Au defecte congenitale care afectează vaginul, uretra sau rectul

Prolaps vaginal

Traumatisme experimentate la nivelul zonei genitale care afectează structura vaginală

Reîntinerire vaginală

Procedura este, de asemenea, de obicei efectuată ca o parte a chirurgiei de realocare de sex.

Vaginoplastia a devenit din ce in ce mai solicitata si datorita ameliorarii simptomelor neplăcute pe care le întâmpină in timpul actului sexual. 

 In cazul femeilor care au nascut recent,  operatia se poate realiza dupa 1 an. 

Operația se efectuează sub anestezie generală sau locală, iar intervenția durează 1-2 ore.

DUPĂ OPERAȚIE

Vă veți simți obosită iar disconfortul va fi moderat în primele 4 zile

Durerea va dispărea prin administrarea de medicamente

Veți rămâne în spital peste noapte.

 Este important să aveți ajutor acasă pentru cel puțin 48 de ore de la externarea din spital

Puteți să vă întoarceți la muncă după 7 zile de la operație

Activitatea sexuală poate fi reluată după o lună și jumătate

După procedură, veți avea mai multă rezistență asupra mușchilor vaginali, contracție și control. Intensitatea senzațiilor în timpul actului sexual va crește, iar pierderile urinare apărute atunci când faceți efort se vor ameliora.

Vaginoplastia se poate efectua și împreună cu alte proceduri estetice genitale cum ar fi labioplastia sau clitoroplastia.

facebook-squareyoutube-playinstagram
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram